Volkstuintjes en workshops (2011)

In december en januari 2011 doen de krakers een oproep om mee de tuin te organiseren en om samen te zitten in verband met het indelen van volkstuintjes…

OPENTUINDAGlandhuis_23jan

Er wordt collectief compost besteld en tevens is er nog steeds iedere zondag een veganistische volkskeuken aan vrije bijdrage. Voor de collectieve tuin worden ook werkdagen georganiseerd en in de schuur wordt verder de weggeefwinkel uitgebouwd. Ondertussen ontstaat in het materiaalkot ook een open fietsatelier. Deze succesvolle initiatieven blijven verder bestaan tot het moment wanneer de stad ten monde van Christophe Peeters (VLD) en zijn papegaai-ambtenaarkes beslist het Landhuis te ontruimen om er een prive-bedrijf (zogenaamde anti-kraakfirma’s die vandalisme zouden moeten tegengaan) winst uit te laten slaan (zie: ontruimingsdreiging voor anti-kraak).

In de zomer van 2011 wordt een iets groter evenement georganiseerd dat in de zomer van 2010 al een kleine voorloper had. Het gaat om een zogenaamde skillsharing en ambachtenmarkt.

Wat is een skillshare? Een plaats, een moment waarop mensen nuttige vaardigheden en kennis kunnen uitwisselen. Gratis en voor niets.

’t Landhuis organiseert: SKILL SHARING²

We doen dit op een ‘doe-het-zelf‘ (DIY) en coöperatieve manier: hoe meer we dit doen, hoe weerbaarder en veerkrachtiger we worden om met grote veranderingen om te gaan. En dat alles tussen de appelaars en perelaars, de kolen, tomaten, pompoenen, courgetten, en een totale pracht aan andere natuurlijke diversiteit. Met een DIY volxkeuken (alle hulp is dus welkom: kookt mee en leert om voor tientallen mensen te koken!)  met overheerlijke veganistisch maaltijden, smakelijke biopintjes en organische vlierbloesemdrankjes en fruitsappen aan zeer democratische prijs.

Programma: Workshop composttoiletten bouwen, klimworkshop (ook voor kinderen), massagetechnieken, circusinitiatie voor kinderen, zelf tattoeages zetten + zelf inkt maken, introductie permacultuur, Bujinkan (zelfverdediging), Seiki (=voorloper van Reiki), demonstratie draagdoeken, demo wasbare luiers, modeshow met recupe kledij, zweethutceremonie, ecomenstruatie en baarmoederyoga, baby zindelijkheidscommunicatie (diaper free parenting), fotografie, manuele houtbewerking, massagetechnieken, Shakti yoga, wol verven en spinnen, maak zelf je rocket stove en je zonnedroogoven, veganistisch koken voor grote groepen, anarchistische boekenstand (AK).

Aan het eind van de zomer kunnen we nog de appels oogsten en verwerken we deze opnieuw tot appelsap die te verkrijgen is op de volkskeuken aan vrije bijdrage. Het eerste open volkstuinjaar bleek een succes en gezien er nog plaats is voor extra tuiniers worden plannen gesmeed voor een nieuwe opentuindag voor 2012…

6 gedachten over “Volkstuintjes en workshops (2011)

 1. Duim voor jullie en vind het super dat jullie dit doen en hoop dat jullie daar nog heel lang jullie ding kunnen doen. Ook succes alvast!

 2. Hélaba!

  Ik hoop binnenkort langs te komen en samen met jullie enige appels te persen 🙂
  Zweten, creëren en genieten

 3. Ziet er goed uit, wil snel eens langskomen. Wel grappig dat zonder besef van jullie bestaan wij in Maastricht ook een initiatief ‘Het Landhuis’ zijn begonnen. hetlandhuis.wordpress.com

  We zijn een subgroep van kraakpand en culturele vrijplaats ‘Het Landbouwbelang'(LBB). http//www.landbouwbelang.org

  Veel succes en hopelijk tot snel 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s