Bio-boerderij Het Landhuis (1992-2009)

Bio-tuinbouwbedrijf Het Landhuis van VZW Ateljee is verhuisd naar Gontrode Heirweg 141, 9090 Melle

Bij engagement kom je vanzelfsprekend uit op vragen in verband met de geschiedenis van de plaats waar je aan werkt/ leeft / groenten verbouwd.Ook toekomstplannen worden belangrijk, contact met de buren en de bredere invulling van de wijk, maar tevens de kwaliteit en historiek van de grond etc.

Voor de kraak werd het huis vooraan en de schuur en aanpalende grond gebruikt door VZW Ateljee met hun project het Landhuis. In 2009 verhuisden zij echter naar enkele serres in Melle gezien zij sowieso zouden moeten verhuizen in de toekomst. VZW Ateljee staat ook in voor de kringloopwinkels en sociale restaurants, en dit jaar nog (2013) verkochten zij bio-plantgoed opgekweekt in de nieuwe locatie te Melle, in de eerste plaats aan bio-boerderijen in de streek en op aangekondigde dagen aan particulieren. Aan de Warmoezeniersweg had het Landhuis ook een winkeltje en werden er bio-groentepakketten ter beschikking besteld. De eerste jaren van de  kraak kwamen vaak vroegere werknemers langs die meestal enthousiast waren over de verderzetting van de boerderij en omvorming tot volkstuinen.

Voor Ateljee eimg007r hun sociale werkplaats had, was het Landhuis thuis van de VZW Home Prins Albert (1992). In het huis vooraan werden daklozen gehuisvest en verder werden er ook img002biologische groenten geteeld die dan bv. op de markt verkocht werden. We vonden enkele oudere krantenartikels hierover terug:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s