Petitie 2

Recent ( januari 2015) starten we deze petitie. Voor een tweedemaal vragen we het stad Gent om onze sociaal culturele werking, volkstuinen en woonhuis te laten blijven.

Haast vijf jaar vervult het autonoom ecologisch centrum “’t Landhuis” haar socio-culturele rol met verve.

Door bezetting van het woonhuis, de haringrokerij en gronden hebben de bewoners schaarse biologische landbouwgrond weten te vrijwaren en kunnen openstellen voor de gemeenschap door het creëren van een gegeerd ecologisch volxtuinencomplex. Als het van Stad Gent had afgehangen was deze kostbare aarde verdwenen onder een laag asfalt om plaats te maken voor een parking.

Daarnaast worden er vanaf het begin van de bezetting met de regelmaat van een Zwitserse klok socio-culturele activiteiten georganiseerd die om allerlei redenen nergens anders een plaatsvinden. Het zijn er teveel om op te noemen, maar om u een idee te geven: tal van benefieten, optredens met beginnende bands of bands buiten het mainstream circuit, ruimte voor verschillende subculturen van hiphoppers tot lindyhoppers, een repetitieruimte, workshops met betrekking tot duurzame ecologie, queerkaffee’s, skill sharing dagen, een depot voor voedselteam UZGent, volxkeukens, filmavonden en zo verder.

Dit alles wil Stad Gent een halt toeroepen door de sloop van het woonhuis en de verdrijving van de bezetters, waardoor het platform verdwijnt dat deze locatie openstelt voor ieder die er op positieve wijze gebruik van wil maken. Door deze sloop is de stedelijke overheid verantwoordelijk voor het op straat zetten van vijf bewoners in een tijd van woningschaarste zonder dat er voor hen een alternatief is.

Een andere reden voor de sloop en de vernietiging van de belendende volkstuinen is dat de stad de 400 meter weg die voor het huis langs loopt, wil verplaatsen om aan de zo vrijgekomen overzijde een bomenrij aan te planten ter creatie van een groenas. Wat absurd is en contradictorisch, gezien het tekort aan volkstuinen en aangezien ’t Landhuis met haar sociaal-ecologisch project een perfecte invulling is van de doelstelling van stad Gent om “meer groen” te creëren.
Steun ’t Landhuis!
Teken de petitie aan burgemeester en schepenen via

http://www.thepetitionsite.com/187/712/721/behoud-de-directeurswoning-en-de-socio-culturele-werking-het-landhuis-warmoezeniersweg-10-9000-gent/
http://www.warmoezeniers.be  of bit.ly/redhetlandhuis
Doneer via http://www.gofund.me/landhuis.

flyer2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s