Opentuindag op 11 maart!

Een ontruiming in februari is vermeden! Schepen Christophe Peeters en de dienst vastgoedbeheer die het sociaal-ecologisch project op autonome basis uit de weg wilden ruimen kregen genoeg tegenwind; bedankt aan alle gentenaars voor de steun die we ontvingen en voor het erkennen en herkennen van de unieke plek die het landhuis vormt! We hebben van de burgemeester bericht gekregen dat we voor het gerecht moeten komen maar dat we sowieso kunnen blijven tot juli wanneer alweer volgens Peeters de gebouwen gesloopt zouden moeten worden en de grond ‘bouwrijp’ gemaakt. We herhalen hier opnieuw dat het Landhuis op het stadsplan slechts een randperceel is van het gebied dat de stad kocht om voetbalvelden aan te leggen; we hebben niets tegen voetbal maar vinden dat er genoeg plaats is om zowel grasmatten te leggen als het landhuis te behouden!  We gaan dan ook gewoon door met onze initiële plannen om volkstuintjes te organiseren! Voor 2012 nodigen we jullie graag uit voor de opentuindag – lees ook nog eens hieronder het persbericht en vergeet niet de petitie te tekenen op ‘braak en antikraak’, dit kan handig zijn voor de toekomst…Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in het landhuis dan kan je altijd langskomen of een mailtje sturen met je gegevens. Hieronder de flyer met de welkome uitnodiging om aan biologische stadslandbouw te doen!

Advertenties

3 thoughts on “Opentuindag op 11 maart!

  1. Graag reserveerde ik indien mogelijk nog een volkstuintje.ik zou dit graag bewerken samen met mijn in Gent studerende dochter en enkele van haar medestudenten om zo het kotleven wat gezonder te maken.mvg , ties

    • ties,
      volgende vrijdag is er een volgende gemeenschappelijke tuinwerkdag vanaf 13h. eerst wordt er gezamelijk gegeten, van wat ieder meebrengt en besproken wat er kan gebeuren. dan kan er zeker gekeken worden voor nog een tuintje te verdelen.

  2. Pingback: Transitienetwerk Limburg » Opentuindag op 11 maart! | tlandhuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s