landhuis heeft blog! :)

hallokes allemaal,

naar aanleiding van het organiseren van een tweede skillsharing in het landhuis aan de warmoezeniersweg in gent hebben we nu dus ook een blog. Whoepi!

Om ‘ons’ even kort voor te stellen: wij zijn de ‘krakers’-conciërges van het pand en de tuin. We verblijven er sinds mei 2010 en hebben ondertussen al tal van activiteiten georganiseerd die vooral te maken hebben met biologisch tuinieren en de ‘do-it-yourself’-mentaliteit. We zullen deze blog dan ook eens updaten met voorbije werkzaamheden en info over het pand zelf.

De skillsharing, die doorgaat op zaterdag 27 en zondag 28 augustus ’11,  draait rond het samenbrengen van mensen die iets willen bijleren en mensen die iets qua kennis aan te bieden hebben. Deze kennis past binnen ons concept van radicale duurzaamheid, die we broodnodig vinden in de wereld van vandaag die vooral rond geld en macht georganiseerd is.

Via deze blog houden we jullie op de hoogte van wat er zoal komt qua workshops; ook willen we hier nog eens een warme oproep lanceren aan mensen die hun kunnen eventueel willen delen en het zien zitten om een workshop/voordracht… te komen geven. Tot dusver hebben we al een divers aanbod: werken met hout, permacultuur-info, massages, zweethutten bouwen, boomklimmen, yoga, rocketstoves construeren, composttoilet maken, kruidenworkshops….

Je kunt ons steeds contacteren via landhuis@riseup.net

Advertenties

11 thoughts on “landhuis heeft blog! :)

 1. Proficiat met jullie initiatief! Ik vind het moedig dat jullie met dit project openlijk aantonen dat jongeren verschillende keuzes kunnen maken. Dat jongeren zich wel degelijk inzetten voor duurzaamheid, het compleet niet eens zijn en hoeven deel te nemen aan deze consumptiemaatschappij met zijn economische machten.
  Succes!

  • Hey, het adres is Warmoezeniersweg 10, in Gent. Als je je wil engageren bij de voorbereiding en opwbouw ben je donderdag en vrijdag ook welkom.

   Groetjes

 2. Ik kon er jammer genoeg niet bij zijn op de Skill sharing. Eerste (en jammer genoeg enige) keer dat ik aanwezig was op de tLandhuis was op dat mini-festival tijdje geleden…

  Ik vond het echt een hemelse plek, eentje die mijn ogen echt wel heeft geopend…

  Geld & macht maken maken veel kapot… Maar leven “weg van de maatschappij” lijkt onmogelijk… Tof te zien dat er toch alternatieven bestaan!

  Volgens mij moet het hemels zijn te wonen in het Landhuis! Gelukzakken 🙂

  Doe zo voort, enorm vééél respect voor jullie!

 3. jo de mannen hier een berichtje vanuit het verre Turkije, levend op een nog redelijk ongerept stukje moeder aarde, kmis het landhuis en de ganse bende. kben hier op zoek naar een stukje grond om verder te leren leven zo dicht mogelijk bij de bron. wat we samen deden/doen bewegen int landhuis zou en zal verder leven, onze dromen niet opgeven en er blijven voor gaan, greets manu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s